Logo

Algemeen


Algemeen
Uw laatste wil 
Crematie van een foetus 
Tarieven 
WetgevingVerassing van het menselijk lichaam is niet meer dan een versnelling van de natuurlijke ontbinding. Wat bij begraving jaren duurt, gebeurt tijdens de crematie in ruim één uur. Dat proces wordt mogelijk gemaakt door de zeer hoge temperatuur in de oven en niet door de vlammenzee. De kist wordt in de op 750° voorverwarmde oven binnengevoerd. Na zelfontvlamming van de kist stijgt de temperatuur in de oven tot 1.100°. Na de crematie blijven voornamelijk mineralen over.

Een medewerker haalt wat na de crematie overblijft - voornamelijk mineralen - uit de oven.

We hoeven nauwelijks te vermelden dat in Westlede alles met de grootste zorgvuldigheid gebeurt. Na elke crematie wordt de as uit de oven verwijderd.
Aan iedere crematie wordt een uniek nummer gegeven dat onder andere samen met de identiteitsgegevens en dag en uur van crematie in een database wordt opgeslagen.
Het nummer wordt ook gegraveerd op een metalen of ceramisch plaatje en in de asurne geplaatst. De identiteit van de overledene kan dus steeds worden achterhaald.

De meest moderne invoersystemen worden in Lochristi gebruikt. Klik hieronder om een film te zien van de werking. De film is gemaakt door de leverancier.
http://www.dfweurope.com/invoermachines/aim/

Bij een bijzetting in het columbarium of bewaring in een urnentuin wordt het steentje bewaard in de urne.Top